Taco’s

Heeejjjj ๐Ÿ‘‹๐Ÿผ

Gisteren deed ik Dร‰ ontdekking (oke nee, niet Dร‰ ontdekking) dus gisteren ontdekte ik dat ik : * tromgeroffel * taco’s lekker vind. Nee wat zeg ik, superlekker vind. (Je had iets specialer verwacht he, dan : ik vind taco’s lekker ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‰)
Ik had al wel eens van taco’s gehoord maar echt gegeten, had ik nog nooit gedaan.
Mijn ‘interesse’ om een taco te eten kwam door : mijn pop-restaurant 2016 een programma op VTM. Waar Willem en Miete (een ex-koppel dat meedeed) een Mexicaans achtig restaurant hadden, waar natuurlijk ook taco’s werden geserveerd. Ze zagen er altijd zo goed uit, dat ik er eens eentje wou eten. Maar dat was Er nog nooit van gekomen ๐Ÿ˜” tot gisteren ๐Ÿ˜„ Jep, ik heb gisteren TACO’S gegeten ! ๐ŸŒฎ en lekker dat ze waren ! ๐Ÿ˜ zo lekker dat ik graag het recept met jullie wil delen.

Het duurt toch zeker 1,5uur omdat er nogal veel ‘wachttijden’ zijn : in de oven, marineren,…

Ingrediรซnten : voor 4 personen
* 2 rode uien
* (Wittewijn)azijn
* 100 g feta
* 1 teen look
* 2 tomaten (in blokjes gesneden)
* 1 scheut tomatenpassata
* 1 limoen
* Een paar takjes koriander
* 6 รก 8 taco’s (2 ร  3 taco’s per persoon)
* Zout en Peper
* Olijfolie

* 150 g chorizo
* 100 ml olijfolie
* 60g (naargelang de gewenste pikantheidsgraad) chipotle : mix van gedroogde chilipepers

* 2 kipfilets
* 1/2 ajuin
* 1 L groenten/kippen bouillon
* 1 mespunt tijm of verse tijm
* 1 mespunt paprikapoeder
* 1 mespunt komijnpoeder
* 3 kruidnagels
* Een paar laurierblaadjes
* Zout en peper
Voorbereiding
Voor de gepekelde rode ui ๐Ÿด:
* Snijd de rode ui in stukken
* Meng de ajuin met azijn en zout
* Laat 1 uur marineren (in een pot met deksel in de ijskast zetten)

Voor de kip ๐Ÿ” :
* breng de kippen- of groentenbouillon aan de kook.
* Voeg 1/2 grofgesneden ajuin toe
* Kruid met : tijm, paprikapoeder, komijnpoeder, kruidnagels, laurierblaadjes, peper en zout
* Snij de kip in stukken (niet te groot) en doe ze in de bouillon
* Kook ze een 15-tal minuten tot ze gaar zijn
* Laat even afkoelen
* Giet de bouillon af en pluk de stukken kip uit elkaar

Voor de chorizopasta ๐Ÿ”ฅ:
* Mix een stuk chorizo fijn (ik heb 3/4 gepakt, omdat ik niet van een overheersende smaak hou) samen met de chipotle en 100ml olijfolie tot een pasta ( moet textuur van pesto hebben)

Bereiding
* Verwarm de oven voor op 190ยฐC voor de tacoschelpen
* Stoof de gemarineerde ui samen met het teentje look aan in olijfolie
* Voeg de chorizopasta, tomatenblokjes en tomatenpassata toe, warm op
* Verpletter de feta
* Snijd de koriander fijn
* Snijd schijfjes limoen
* Maak de tacoschelpen (zie : hieronder )
* Als de tacoschelpen nog een 5 tal minuten moeten bakken, voeg je kip toe aan de chorizopasta, tomatenblokjes,…
* Beleg de tacoschelpen met de ‘kip en tomatensaus’ werk af met de feta, fijngesneden koriander en een schijfje limoen
* Smakelijk ๐Ÿ˜„
Tacoschelpen
* Verwarm de oven voor op 190ยฐC
* Leg de taco’s op een dubbele keukenrol en plooi deze dubbel waardoor de taco’s zijn ‘ingepakt’
* Leg het pakketje in de microgolf op de hoogte stand en laat ze er zo’n 30 รก 40 seconden inliggen zodat ze flexibel zijn
* Plooi de taco’s op de rooster van je oven (zie foto) je kan kiezen hoeveel ‘strepen’ je pakt voor het midden (best 2 of 3)
* Leg de rooster met taco’s in de oven en bak zo’n kwartier op 190ยฐC (je moet het een beetje in het oog houden)
* Haal ze uit de oven, en van de rooster en de tacoschelpen zijn klaar

image

Zelf was ik heel tevreden met het resultaat ๐Ÿ’• voor mij mocht het iets ‘spacy’er’zijn. ik had dan ook niet zo heel veel van die kruiden gebruikt. ๐Ÿ˜ ik denk dat het ook lekker is met een slaatje.

Smakelijk eten !
Laat mij zeker iets weten als je het hebt gemaakt en het al dan niet gelukt is, ik ben benieuwd ๐Ÿ˜„
XX Leen

Advertenties

3 gedachtes over “Taco’s

  1. Emma zegt:

    Ik heb ook al eens taco’s gemaakt maar dat was met Sla en gehakt. De tacoschelpen had ik ook niet zelf gemaakt maar gekocht. Maar wat een goed principe ๐Ÿ˜„ Vanaf nu ga ik ook zelf mijn tacoschelpen maken. Dit recept ziet er heel lekker uit. Wโค๏ธ

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s